Saken oppdateres.

Fredag ettermiddag startet vinterkaoset i Tyskland. Sør i landet har snøkaos begynt, mens i nord er det ventet mye snø i løpet av helgen.

Også i Skottland har vinterkaoset begynt. Glasgow flyplass måtte lørdag morgen innstille flyvninger på grunn av mye snø. Lørdag ettermiddag skal noe av flytrafikken være tilbake til normalen igjen i Glasgow.

– Teamene våre har jobbet gjennom natten og vi håper å gjenoppta driften så snart som mulig, skriver flyplassen i en uttalelse.

Det er sendt ut gult farevarsel for nordkysten og sørvest for Skottland, samt sørvest og østkysten av England gjennom hele lørdag morgen, ifølge Sky News.

I Sveits og Østerrike har myndighetene sendt ut farevarsel om snøskred. Provinsene Tyrol og Vorarlberg i det vestlige Østerrike har sendt ut farevarsel om snøskred på nest høyeste nivå, etter et snøfall på 50 centimeter i løpet av natten.

Snø i Tyskland.
UTFORDRENDE: Politiet i München sier trafikksituasjonen er ekstremt utfordrende.

FOTO: MATTHIAS SCHRADER / AP

320 fly innstilt

Det har snødd kraft natt til lørdag i München i Tyskland.

På Tysklands nest største flyplass, München, er alle fly innstilt til søndag morgen, ifølge Bild. Også togtrafikken er innstilt.

Så langt er 320 av 760 planlagte flyvninger kansellert i dag, ifølge den tyske avisen Bild.

Ifølge Deutsche Welle jobber mannskaper på flyplassen for å holde minst én rullebane i drift og fri for snø.

Innstillingene ved flyplassen i München skaper forsinkelser også på flyplassen i Frankfurt.

Bildet viser fotballstadion Allians Arena i München etter en natt med mye snø.
AVLYST: Bayern Münchens hjemmekamp på Allianz Arena i München er utsatt på grunn av værforholdene.

FOTO: SVEN HOPPE / AP

Bayern Münchens hjemmekamp mot Union Berlin i tysk Bundesliga lørdag er utsatt som følge av store snømengder og kaos i byen. Det opplyser Union Berlin på X/Twitter lørdag formiddag.

– Vinteren har ankommet München. Union Berlins Bundesliga-kamp mot Bayern München i dag er utsatt på grunn av værforholdene, skriver Union Berlin på X/Twitter.

– På grunn av sikkerhetsrisiko for alle involverte, ble det besluttet å ikke gjennomføre kampen i dag, heter det videre.

Været skapte også trøbbel for Manchester United-spillerne, som på kort varsel måtte bytte ut fly med busstransport til lørdagens Premier League-kamp mot Newcastle. Det skriver lokalavisen Manchester Evening News.

Snøkaos i Tyskland.
UNNGÅ: Politiet oppfordrer folk til å holde seg hjemme, og unngå unødvendige reiser.

FOTO: PETER KNEFFEL / AP

Tror kanselleringene vil vare

Politiet oppfordrer folk til å holde seg hjemme, og politiet i München ber innbyggere unngå unødvendige reiser.

– Gitt det store snøfallet er trafikksituasjonen ekstremt utfordrende og brøytemannskaper er på vakt. Fotgjengere bør også være oppmerksomme på fallende gjenstander som grener eller snø fra hustak, sier politiet i München, ifølge Bild.

Tog innstilt i Tyskland på grunn av snø.
INNSTILT: Det er ventet at forsinkelser og kanselleringer i togtrafikken fortsetter utover lørdagen i München i Tyskland.

FOTO: MATTHIAS SCHRADER / AP

Langdistanseforbindelser fra den bayerske hovedstaden til Salzburg, Innsbruck, Nürnberg, Stuttgart og Lindau er kansellert. Togselskapet tror kanselleringene vil vare hele lørdagen, ifølge nyhetskanalen NTV.

– Vi anbefaler å utsette turene til og fra München, sier en talsperson for togselskapet.

Det er også ventet at fler forsinkelser og kanselleringer kan forekomme i den sørlige delen av Tyskland.