Kulde dreper mye mer enn varme. Fra omfattende studie publisert i det velrennomerte «The Lancet» 

Jun 21, 2023 — Ifølge en studie publisert i Lancet dør 655.000 mennesker av kulde i India årlig, mot ca 85.000 av varme. VG er sjokkert over 170 dødsfall.

Hentet:

https://klimarealistene.com/kulde-dreper-mye-mer-enn-varme/

Kulde dreper mye mer enn varme

Klimanytt 223, forfattet av Ole Henrik Ellestad

Flere nye studier bekrefter at selv moderat kulde dreper langt flere mennesker enn varme. Grønn energi har gitt uforsvarlig dyr energi som bidrar til økte dødsrater, spesielt for eldre folk. I UK, Tyskland og EU generelt faller subsidiene og investeringene i grønn energi i betydelig grad. Men vil det bedre situasjonen for de svakere stilte?

I en ny og omfattende studie publisert nylig i det velrennomerte «The Lancet» fremkom at kulde dreper mange flere enn varme. Moderat kulde dominerer, for ekstrembegivenhetene er sjeldne. Studien var basert på 74 millioner dødsfall mellom 1985 og 2012 (under siste varmeperiode) i 13 land og skal være representativ for ulike sosio-økonomiske regimer, klimaregioner og den siste varmeperioden. Slik har forståelsen alltid vært, men IPCC-leiren og mediene har høyprofilert dødsfall i varmeperioder som et ledd i skremselspropagandaen. Nå kommer enda flere dementier.

En studie fra Stanford universitetet konkluderte med at varmere klima markant ville redusere antall dødsfall i USA basert på månedlige dødsrater i Washington DC mellom 1978–89 såvel som i 89 fylker over hele USA. To studier med liknende resultat viste at en temperaturøkning på 2,5 ºC ville redusere dødsratene med 3 % i Washington DC og 2,2 % ellers i landet. Også den prestisjefylte «International Journal of Biometeorology» (WCR Vol. 4 No. 9) publiserte liknende resultater.

Kuldas livsforkortende betydning viste seg i tallene for vinteren 2017–18 for UK med 48 000 døde under den kaldeste vinteren siden 1976 da klima endret seg fra kald til varm fase. 20 585 mennesker mer enn gjennomsnittet døde mellom 1. desember 2017 og mars 2018. Ytterligere 2000 ble forventet i uken 23.–31. mars «Det er tragedie med så mange berørte familier» som i særlig grad rammer de eldre. «Department of Health chief medical officer» professor, Dame Sally Davies uttalte: «Kulderelaterte dødsfall representerer den største værrelaterte dødsårsak». At kulde dreper langt flere enn varme er velkjent fra en rekke studier i ulike land og regioner.

Det har i lengre tid vært klaget over alt for høye energipriser i UK og at folk med dårlig råd ikke har anledning til å varme opp boligene. Satsingen på grønn energi har vært en hovedårsak til de høye energiprisene selv med betydelige subsidier. Vil fremtiden gi bedring? «Office of Budget Responsibility» i UK har denne våren offentliggjort at årets subsidier til grønn energi vil øke til 11,2 milliarder pund (123 milliarder kr). Siste året var subsidier til solenergi i UK 1,2 milliarder pund. Det er like mye som det de selger energien for (Mail Online 27. april 2018). Subsidiene til produsenter er garantert i 15–20 år. Som eksempel hadde «Owl’s Hatch Solar Park» siste året en produksjonsinntekt på 2,5 millioner pund og subsidier på 3,8 millioner pund for å produsere 54 000 MWh.

De omfattende subsidiene har vært debattert heftig. Tidligere minister for det britiske departementet for handel og industri, Peter Lilley, gikk i mars hardt ut mot politikere i alle partier, akademia og byråkraters for deres undertrykking av offentlig debatt og uforsvarlige bruk av store offentlige midler på bortkastet grønn energiproduksjon. I 2017 falt investeringene dramatisk med 56 %, laveste nivå på 10 år, det største fall i noe land, og for andre år på rad etter en solid økning under Camerons tidligere regjeringer (til 2015). Det vil ikke bli nye subsidier før 2025 ifølge kilder i finansdepartementet. Lovende muligheter for «fracking» og 25 % reduksjon i antall fulltids offentlig ansatte for å behandle klimaspørsmål i UK i de to årene med Boris Johnson som minister, kan være tegn på mindre fokus på grønn energi og lavere energipriser.

Investeringene falt også ifølge The Guardian i Tyskland, Japan, India, Norge, Tyrkia og Taiwan. og med 26 % i Europa som helhet. Dette er tydelig indikasjon på endret politikk. I Tyskland har også subsidiene falt dramatisk og resultert i massiv reduksjon i investeringer slik figuren viser (GWPF Newsletter 24. april 2018).

Sist sommer gikk Tysklands største solenergiselskap konkurs, og nå rammes de fleste andre solenergiselskapene kritisk fordi subsidiene har falt. Ifølge vitenskapsminister Altmeier koster det forbrukerne milliarder og subsidiene vil snart ta slutt.

Det kan være verdt å føye til at under stormer i USA var det konvensjonelle kraftverk som sørget for at «black out» i el-forsyningen ble unngått (GWPF 8. april 2018). En studie om batterilagring viste at det heller ikke ga fordelaktig økonomi for private.

Da har vi fått ny bekreftelse på at IPCC-leirens katastrofealarmer er feilaktige og at presset på billig og sikker energiforsyning øker. Så får vi se hvor lenge den velhavende delen av den norske befolkningen aksepterer å kaste sin nyvunnede oljerikdom «ut av vinduet» på unyttige klimatiltak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *